Rekrytera säljare

När du ska rekrytera säljare är det inte bara viktigt att de har bra kompetens och erfarenhet, även om det så klart alltid är en fördel att kunna se på vilken prestation de har kunnat åstadkomma vid tidigare anställning. Något som ofta är ännu viktigare är kandidatens personlighet och förmåga att kommunicera och föra sig i tal, vilket ofta kan vara en utmaning att hitta rätt kandidater för när du enbart hittar kandidater via annonsering. Istället är det en bra idé att ta hjälp av en rekryterares nätverk.

Olika aktörer

Det finns en stor mängd aktörer på marknaden i Sverige som erbjuder hjälp med rekrytering av säljare. Ofta är det en bra idé att dra nytta av dessa för att få tillgång till deras nätverk med kandidater och deras förståelse av branschen.

Level recruitment

Level Recruitment har sedan sin start 2009 varit aktiv på marknaden för rekrytering i Sverige, med ett fokus på bygg och fastighet och nisch mot området där andra branscher överlappar med dessa – varav att rekrytera säljare är en av dem. Sälj är så klart en bransch som ingår även i bygg och fastighet, och de drar här nytta av sina rekryterares erfarenhet av båda branscherna för att tillsammans med sitt breda nätverk kunna plocka fram lämpliga kandidater som passar in väl på tjänsten du ska ha tillsatt och i din firmas arbetsplatskultur. Detta kan vara särskilt användbart när du ska tillsätta en mer senior tjänst och vill ha hjälp med headhunting.

Till Level Recruitment

Made for Sales

Made for Sales Nordic har sedan de grundades 2009 arbetat med rekrytering inom diverse branscher och yrken relaterade till kommunikation, marknadsföring, säljrekrytering, och även interimsuppdrag. Då de helt har detta som fokus och deras rekryterare har mycket erfarenhet av branscherna har de ett stort nätverk med kontakter att dra nytta av när de ska leta efter lämpliga kandidater till rekryteringen av ett säljjobb på din firma, och kan ta fram bra förslag till dig som rekryterar i Göteborg eller i Stockholm. För dig som vill prova på först erbjuder då också att hyra ut en säljare som interimslösning, som du sedan kan anställa mer permanent om ni fungerar ihop.

Till Made for Sales

Framtiden

Framtiden började med sin verksamhet 2004, och finns på många håll i Sverige, samt har ett norskt kontor i Oslo. De arbetar inom många olika nischer och branscher, och hjälper dig att rekrytera säljare. De utmärker sig bland annat av sitt stora nätverks geografiska bredd, vilket tillsammans med deras personals erfarenhet av branschen tillåter dem att hitta bra kandidater som passar din kravprofil nästan helt oavsett var ditt företag är belagt. Något som också utmärker Framtiden är att de arbetar med att motverka att fördomar och förutfattade meningar ska kunna färga deras rekryteringar - istället lägger de mycket fokus på kompetens, erfarenhet och personlighet för varje kandidat.

Till Framtiden

Closers

Closers är en firma som sedan starten 2012 arbetar med rekrytering av försäljare på många orter runt i Sverige. De utmärker sig bland annat av att helt fokusera på headhunting av de bästa säljarna i branschen genom sitt stora nätverk med kontakter, men också av att med sina rekryterares erfarenhet av att själva ha arbetat som säljare kunna ta fram de bästa möjliga kandidaterna och ha förståelse för vad de är ute efter. Detta är en fördel då du kanske inte annars skulle ha haft tillgång till eller känt till de kandidaterna i och med att de inte nödvändigtvis aktivt söker jobb, utan måste bli kontaktade och övertygade.

Till Closers

Säljpoolen

Säljpoolen är en firma som sedan det grundades 1995 har utmärkt sig genom inte bara sin stora databas och nätverk med kontakter, utan också av sin prioritering av personliga egenskaper över specifika erfarenheter och kompetenser i CV:n. Något annat som utmärker dem är till hur stor grad processen kring rekrytering anpassas efter dina önskemål som arbetsgivare: du kan till exempel välja att låta dem ha hand om hela processen, eller enbart överlåta vissa aspekter till dem medan du tar hand om resten. För dig som vill utföra hela rekryteringen själv kan du också f nå hjälp med rekryteringsverktyg och material till annonsering.

Till Säljpoolen

Benea

Benea Consulting är en firma som grundades 2017 och arbetar med rekrytering av säljare, med ett fokus på Stockholmsområdet. De utmärker sig genom sitt stora nätverk, som inte enbart innefattar rena säljroller, utan också sådana relaterade till marknadsföring, och har därför bra möjligheter till att effektivt ta fram bra kandidater som lämpar sig till arbetsgivarens kravprofil, och att headhunta de allra bästa säljarna i branschen inom Stockholm. Något annat som företaget utmärker sig av är att de har ett fast pris för alla dess rekryteringar oavsett hur senior eller junior rollen är - och i detta ingår hela processen från början till slut.

Till Benea

Rekrytering säljare - Stockholm

Har du funderat på varför det finns så många firmor som arbetar med rekrytering av säljare i Stockholm? Det är egentligen inte så konstigt, då Stockholm som bekant är huvudstad och största stad i Sverige, och därmed har en mycket hög koncentration av såväl företag som människor - både från Sverige och från andra länder. Med andra ord är detta det perfekta stället för en rekryteringsfirma som specialiserar sig på säljrekrytering, och som vill kunna nå ut till många potentiella kandidater, samtidigt som de har en stor bas av potentiella klienter att arbeta med. Att det är just säljjobb som är så stora kommer sig helt enkelt av att det är ett av de stora vinstdrivande yrkena i företaget.

Säljrekrytering – att tänka på

Det finns mycket att ha i åtanke när du ska påbörja säljrekrytering - den perfekta kandidaten har såklart erfarenhet av bra resultat i bagaget och eventuella tekniska kompetenser som krävs inom din bransch. Något som dock är lika eller mer viktigt är den personliga lämpligheten: kan kandidaten prata för sig och skapa bra och långvariga relationer med dina klienter? Vissa tror att det är viktigt att säljaren har ett personligt intresse för det hen säljer, och även om det nog sällan är en nackdel att ha ett intresse är det för en bra säljare inte egentligen det viktigaste, utan du kan också göra säljrekryteringar även från andra branscher.