Rekrytera säljare

När du ska rekrytera säljare är det inte bara viktigt att de har bra kompetens och erfarenhet, även om det så klart alltid är en fördel att kunna se på vilken prestation de har kunnat åstadkomma vid tidigare anställning. Något som ofta är ännu viktigare är kandidatens personlighet och förmåga att kommunicera och föra sig i tal, vilket ofta kan vara en utmaning att hitta rätt kandidater för när du enbart hittar kandidater via annonsering. Istället är det en bra idé att ta hjälp av en rekryterares nätverk.

Olika aktörer

Det finns en stor mängd aktörer på marknaden i Sverige som erbjuder hjälp med rekrytering av säljare. Ofta är det en bra idé att dra nytta av dessa för att få tillgång till deras nätverk med kandidater och deras förståelse av branschen.

Level recruitment

Level Recruitment har sedan sin start 2009 varit aktiv på marknaden för rekrytering i Sverige, med ett fokus på bygg och fastighet och nisch mot området där andra branscher överlappar med dessa – varav att rekrytera säljare är en av dem. Sälj är så klart en bransch som ingår även i bygg och fastighet, och de drar här nytta av sina rekryterares erfarenhet av båda branscherna för att tillsammans med sitt breda nätverk kunna plocka fram lämpliga kandidater som passar in väl på tjänsten du ska ha tillsatt och i din firmas arbetsplatskultur. Detta kan vara särskilt användbart när du ska tillsätta en mer senior tjänst och vill ha hjälp med headhunting.

Till Level Recruitment

Closers

Closers är en firma som sedan starten 2012 arbetar med rekrytering av försäljare på många orter runt i Sverige. De utmärker sig bland annat av att helt fokusera på headhunting av de bästa säljarna i branschen genom sitt stora nätverk med kontakter, men också av att med sina rekryterares erfarenhet av att själva ha arbetat som säljare kunna ta fram de bästa möjliga kandidaterna och ha förståelse för vad de är ute efter. Detta är en fördel då du kanske inte annars skulle ha haft tillgång till eller känt till de kandidaterna i och med att de inte nödvändigtvis aktivt söker jobb, utan måste bli kontaktade och övertygade.

Till Closers

Framgångsrik rekrytering av säljare

Att rekrytera säljare är en av de största utmaningarna för företag och säljchefer. Det beror på flera faktorer, inklusive brist på kompetenta säljare, svårigheten att nå duktiga säljare, och osäkerheten kring vilken profil som passar bäst. Felrekryteringar är vanliga inom säljyrket. En av de viktigaste faktorerna bakom detta är rekryteringsprocessen, som ofta inte ger en relevant kontext för säljaren. Hur rekryterar man säljare är något som Säljarnas tar upp och går igenom på ett väldigt bra och tydligt sätt, samt ger dig konkreta och bra tips för att lyckas med rekryteringen. De nämner bland annat att hantera rekrytering av säljare på ett effektivt sätt kräver en noggrann strategi och förståelse för de specifika utmaningarna inom säljyrket. Att använda caseintervjuer kan vara ett kraftfullt verktyg för att säkerställa att du väljer rätt säljare för din organisation.

Säljrekrytering – att tänka på

Det finns mycket att ha i åtanke när du ska påbörja säljrekrytering - den perfekta kandidaten har såklart erfarenhet av bra resultat i bagaget och eventuella tekniska kompetenser som krävs inom din bransch. Något som dock är lika eller mer viktigt är den personliga lämpligheten: kan kandidaten prata för sig och skapa bra och långvariga relationer med dina klienter? Vissa tror att det är viktigt att säljaren har ett personligt intresse för det hen säljer, och även om det nog sällan är en nackdel att ha ett intresse är det för en bra säljare inte egentligen det viktigaste, utan du kan också göra säljrekryteringar även från andra branscher.