Rekryteringsföretag Göteborg

Rekryteringsföretag i Göteborg är ofta specialiserade mot specifika branscher och jobbar med olika rekryteringsmetoder. Många rekryteringsföretag i Göteborg som till exempel Framtiden jobbar också med kompetensbaserad rekrytering där målet är att sätta individen och hens kompetens i centrum oberoende av faktorer som kön och etnicitet. Rekryteringsföretag kan också ha expertkompetens inom områden som employer branding och onboarding som de kan erbjuda för att underlätta processen med att lära upp en ny kollega på arbetsplatsen.

Utöver dessa metoder försöker majoriteten av alla rekryteringsföretag i Göteborg att skräddarsy en lösning som är unikt anpassad efter ert behov. För att uppnå detta vill många rekryteringsföretag få en större insikt i ert företag med hjälp av till exempel intervjuer för att på så vis kunna förstå vad ni behöver.

Anlita ett rekryteringsföretag i Göteborg

Om du ska anlita ett rekryteringsföretag i Göteborg kan det vara svårt att veta vart du ska börja. På ytan kan många rekryteringsföretag se väldigt lika ut och många har samma grundläggande struktur på sin rekrytering. Göteborg är en så pass stor stad så utbudet av rekryteringsföretag är extremt stort har du möjligheten att leta efter ett rekryteringsföretag vars utbud är specialiserad på samma bransch som ni behöver rekrytera inom. I stället för att välja ett företag som rekryterar inom restaurang, hotell, IT, finans, ekonomi när ni behöver en ny löneadministratör kan du välja ett rekryteringsföretag som är specialiserat på ekonomi. Några av de vanligaste rekryteringsområdena i Göteborg är:

  • IT
  • Ekonomi
  • Finans
  • Industri
  • HR
  • Fastighet
  • Bygg

Rekrytera i Göteborg

Det finns flera olika alternativ för dig som vill rekrytera i Göteborg. Beroende på vad tjänsten efterfrågar kan rekryteringsföretagen använda sig av olika metoder, som alla har olika för och nackdelar

Executive Search

Executive search, eller "headhunting", används primärt för att söka specifika, högprofilerade roller som ledande positioner inom ett företag. Medan det är en investering, är executive rekrytering ofta avgörande för att locka rätt erfarenhet och ledarskap till nyckelpositioner.

Annonsbaserad rekrytering

Att rekrytera via jobbannonser är det vanligast och populäraste metoden för att rekrytera en ny tjänst. Detta gäller framför allt när företag själva sköter rekryteringsprocessen. Fördelen är att man kan nå ut till en väldigt stor marknad via olika webbsidor för jobbsökare. Grundarbetet och också relativt litet eftersom man publicerar jobbannonsen och sedan passivt väntar på att ansökningar ska komma in. Nackdelen är däremot att du kan få en väldigt varierad ansökningsgrupp där du behöver lägga ett stort jobb på att sortera ut vilka som är relevanta.

Interim rekrytering

Interim rekrytering betyder att rekryteringsbolaget hyr ut en konsult direkt till företaget. Ofta gäller detta tidsbestämda anställningar eller projektanställningar där uppdragsgivaren behöver en specifik kompetens på väldigt kort tid. Det finns även rekryteringsföretag som hyr ut sina konsulter mot tillsvidaretjänster med målet att uppdragsgivaren till slut vill ta över anställningen.

Search

Search betyder att rekryteringsföretagen själv aktivt headhuntar efter individer via antingen interna cv/profilbanker eller via nätverkade och plattformar som LinkedIn. Detta används ofta vid rekrytering av väldigt specifika roller som till exempel vd eller chefspositioner.