Lediga jobb

Söka jobb – Tips

  • Sök rätt jobb. Sök hellre lite färre jobb du verkligen brinner för än jättemånga jobb du kanske inte ens vill ha när det kommer till kritan.
  • Bli inte för långrandig i din ansökan. Rekryterarna vill snabbt få en övergripande bild av din ansökan.
  • Skriv en anpassad ansökan för alla jobb du söker istället för att skicka ut samma ansökan till alla. Lyft fram varför just du passar på tjänsten och varför du sökt dig till företaget.

Skriva cv och personligt brev - Guider

Vill du ha fler tips om vad det är bra att tänka på när du skriver jobbansökningar, läs igenom denna guide för att skriva personligt brev och gå vidare med dessa CV-tips för att skriva en bra ansökan.

Hitta nytt jobb

Är du redo för nya utmaningar och på jakt efter ett nytt spännande jobb? Vi ger dig tipsen på våra favoritsajter med ett stort utbud av nya jobbmöjligheter till dig.

Arbetsförmedlingen.se

På Arbetsförmedlingen hittar du jobb inom alla olika yrken och nivåer. Deras jobbportal Platsbanken har för närvarande 37 000 jobb tillgängliga jobb, vilket ger dig som är på jakt efter ditt drömjobb stora chanser att finna det på denna sida.

Sajten är användarvänlig och du kan välja vilka kriterier du vill sortera jobben på – till exempel inom vilken bransch och i vilken omfattning du vill jobba. Du kan också fylla i vilken arbetslivserfarenhet du har för att få upp jobb som matchar din profil.

Arbetsförmedlingen.se

Sök jobb utan cv

Om du är ute efter att söka jobb utan cv rekommenderar vi Ledigajobb.se. Många jobb på denna sajt kräver varken cv eller personligt brev. Scrolla nedåt på sidan och välj kategori under ”Sök lediga jobb”. Hitta ett jobb med symbolen ”Sök utan CV”. Gå in på dessa jobb och svara på frågorna i högerspalten om dina erfarenheter, personliga egenskaper och andra relevanta frågor för tjänsten.

Du registrerar alltså din ansökan direkt på hemsidan. Snabbt, smidigt och ett steg närmare drömjobbet. Lycka till!

Vill du läsa mer om jobbsökande och rekrytering?
Kolla in våra andra sidor!