Rekryteringsföretag Stockholm

Att rekrytera rätt kandidat till rätt tjänst är extremt viktigt och marknaden har aldrig varit så konkurrenskraftig för rekryteringsföretag i Stockholm som den är nu. På dagens marknad räcker det inte att ett företag är grymma på rekrytering utan i många fall måste man ha ett eller flera specialområden som man fokuserar på som rekryteringsföretag. Stockholm har flera olika rekryteringsföretag som till exempel Framtiden som väljer att fokusera både på en specifik målgrupp utöver att ha kontor i flera olika städer.

Med den approachen kan rekryteringsföretag i Stockholm specialisera sig på att rekrytera kvalificerade chefer och specialister inom en smalare segment vilket leder till att de inte längre behöver konkurrera med alla rekryteringsföretag på marknaden.

Ett auktoriserat rekryteringsföretag i Stockholm

När du letar efter ett rekryteringsföretag i Stockholm att anlita är en kvalitetskoll du bör göra att se över om de är auktoriserade av kompetensforetagen.se. På så vis säkerställer du att företaget är seriöst och uppfyller de höga standards som ställs av Kompetensföretagen.

För att Uppnå auktorisation för rekryteringsföretag behöver företagen visa en stark redogörelse inom tre huvudområden.

  • rekryteringsprocessen med kandidathantering
  • arbete med att säkerställa efterlevnad av rekryteringsprocessen
  • organisation och referenser som styrker angiven rekryteringsverksamhet.

Typer av rekrytering – Stockholm

Det finns flera olika typer av rekrytering. Stockholm är så pass mångfacetterad stad att rekryteringsföretag använder flera olika typer av komplexa rekryteringsprocesser för att nå fram till sina kandidater.

Kompetensbaserad rekrytering

I en dynamisk och konkurrensutsatt arbetsmarknad är det avgörande att hitta rätt rekryteringspartner. I Stockholm, en stad känd för sin mångfald och innovation, erbjuder HRM Affärsutveckling skräddarsydda rekryteringslösningar som möter de specifika behoven hos varje företag. De erbjuder en omfattande service som täcker allt från search och bakgrundskontroller till tester och second opinions. Oavsett om det handlar om kompletta rekryteringsuppdrag eller specifika delar av processen, är deras mål att rekrytera rätt personal för din verksamhet. Dessutom ger deras interimsuppdrag och interna kandidatbank möjligheter till både företag och jobbsökande att hitta perfekta matchningar.

Search

När rekryteringsföretag använder sig av search under sin rekryteringsprocess så betyder det precis som det låter, att de själva söker upp lämpliga kandidater. Detta kan göras via deras egna kandidatdatabaser eller via aktivt sökande på plattformar som LinkedIn.

Executive

Executive rekrytering fokuserar på att identifiera och attrahera högkalibriga ledare för att driva organisationers framgång och tillväxt.

Interim

Interim betyder att rekryteringsbolaget erbjuder sig att hyra ut en konsult till företaget. Detta görs oftast inom områden som rekryteringsföretagen är specialiserade på och gäller i många fall kortare projektanställningar eller roller som företaget inte vet om de behöver på lång sikt.

Annonsering

Annonsering eller annonsbaserad rekrytering är den vanligaste formen man stöter på som jobbsökare, vilket är när rekryteringsföretagen lägger ut en jobbannons på en sida som ledigajobb.se och kandidaterna själva får skicka in sin egen ansökan till tjänsten.

Det bästa rekryteringsföretaget – Stockholm

Det finns inget tydligt svar på frågan vilket som är det bästa rekryteringsföretaget i Stockholm och med flera hundra olika aktörer kan det kännas omöjligt att välja rätt. Frågan du i stället borde ställa dig är vilket rekryteringsföretag i Stockholm är bäst anpassad för vårt behov. Börja med att besvara frågor som vilken bransch vill vi fokusera på, vilka egenskaper är viktigt för oss hos en partner och med hjälp av svaren kan ert företag sätta upp en kravprofil för rekryteringsföretaget som passar er bäst.